Dalić: Bilo je teško gledati, a kamoli igrati

Hrvatska slavila protiv Walesa

Dalić: Bilo je teško gledati, a kamoli igrati

E. Škorić

Hrvatska je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedila Wales u Osijeku s 2:1.

Hrvatska je vodila 2:0, no na kraju je spašavala tri boda, pošto je Wales smanjio i još napadao za izjednačenje do posljednjih sekundi.

"Ovo su velika tri boda i nije važno na koji način smo ih osvojili. Bilo je teško gledati ovo, svaka čast mojim dečkima, veliko hvala navijačima, Osijeku, Slavoniji. Uspjeli smo i idemo dalje. Bilo je teško, ali nećemo puno o tome sada pričati", rekao je selektor Vatrenih Zlatko Dalić nakon meča, dodavši:

"Primili smo gol iz jedne pogreške i uvukla se panika. To je normalno. Čekali smo kraj da ne primimo gol, iako smo mogli zabiti treći i riješiti problem. Neću gledati kako je bilo i što je bilo. Ovu utakmicu bilo je teško gledati, a kamoli igrati"

Hvalio je Dalić golmana Livakovića, koji je bio sjajan protiv Walesa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sjajna sezona je iza Livakovića, a danas je bio baš onakav kakav je trebao biti. Sve što je trebalo riješiti, riješio je. Zaslužio je ovu poziciju"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije