Turbina obradovala Gradinu i Burch

Vogošća poražena

Turbina obradovala Gradinu i Burch

S. Mlaćo

Košarkaši Turbine iz Jablanice napravili su veliko iznenađenje večeras u svojoj dvorani te savladali KK Vogošća (70:63) u okviru 15. kola A-1 lige naše zemlje. 

Prva četvrtina završena je rezultatom 19:19, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 35:34  za domaće. Publika je mogla vidjeti veoma neizvjestan meč, ali i borben sa obje strane.

Treća četvrtina završava u korist lidera A-1 lige sa 19:16, da bi domaći u četvrtoj pružili fenomenalnu igru i slavili 19:10, za konačnih 70:63. 

Ovom pobjedom Turbina je došla do 22. osvojenog boda, dok je Vogošća prva sa 25, jednim manje od Gradine i dva od KK Burcha, koji ima i utakmicu manje. 

U redovima Turbine briljirao je iskusni Afan Mešić sa 17 poena, te Mijo Babić i Nedim Đelmo sa po 15. Kod Vogošće bolji od ostalih bio je Imran Fazić sa 13 poena, te Dinko Peljto sa 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi