Turci bijesni na UEFA-u: Ne gubimo mi ništa, vi gubite!

Ponovo ostali bez organizacije Evropskog prvenstva

Turci bijesni na UEFA-u: Ne gubimo mi ništa, vi gubite!

Evropsko prvenstvo za fudbalere 2024. godine će biti održano u Njemačkoj, koja je dobila domaćinstvo ispred Turske.

Na tajnom glasanju, Njemačkoj je pripalo 12 glasova a Turskoj četiri, dok je jedan delegat bio odsutan, i tako je Turska četvrti put u posljednjih deset godina "izvisila" u pokušaju da organizuje EURO.

Ovakav epilog razljutio je Turke, a ministar spotra Muharem Kasapoglu je odluku UEFA-e nazvao žalosnom.

"Uznemirujuće je za UEFA-u što naša zemlja neće biti domaćin Evropskog prvenstva, uprkos svojoj snazi. Mi kao zemlja nismo izgubili ništa, ali Evropsko prvenstvo će izgubiti našu stručnost i naše gostoprimstvo", rekao je Kasapoglu, te dodao:

"Žao nam je što nismo dobili mogućnost da organizujemo takvo takmičenje na ovom području ali, ponavljam, nismo izgubili ništa".

Iz UEFA-e su nedavno naveli da Turska nema akcioni plan poštovanja ljudskih prava, a taj kriterijum je prvi put uveden u specifikaciju organizacije Evropskog prvenstva. Nije poznato da li je na izbor zemlje domaćina uticao, za mnoge kontroverzni i represivni, režim predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Inače, Turska je pokušavala organizovati i Evropska prvenstva 2008., 2012. i 2016. godine - svaki put neuspješno.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Gori ste vi što se i prijavljujete jer znate unaprijed rezultat, da u Turskoj žive rimokatolici dobili bi EP al pošto su većinom muslimani nema od toga ništa. Prošlo prvenstvo namjerno napravljeno u Ukrajini uinad Rusiji a Turska za Ukrajinu je velesila u svemu. Isti je slučaj i za članstvo Turske u EU da Rumunija i Bugarska mogu a Turska ne može hahaha to i budala vidi da ne mogu samo zato što su muslimani jer su muslimani trn u oku cijelom svijetu a da negovorim da je u EU pola kipra baš zbog Turske jer u jednom dijelu Kipra žive grci a drugom turci i ovaj dio gdje su grci može u EU a drugi dio ne može ....
35 5
Sta je sa akcionim planom sto su Cerkezi protjerani iz svoje zemlje i iz njihovog grada Socija a ipak su odrzane Zimske Olimpijske Igre u Sociju, sta je sa akcionim planom sto je Cercenija silom u okovima Rusije, Cercenija nikako ne moze dobiti nezavisnost pa ipak je odrzano Svijetsko Nogomento prvenstvo u Rusiji, kao sto su odrzane zimske olimpijske igre u Sociju. Za Rusiju ne vazi postovanje ljudski prava. Organizaciju Evropskog Nogometnog prvenstva namjerno ne daju Turskoj, jer nekim evropskim zemljama nije u interesu da je Turska ekonomski nezavisna i jaka. Pa nista neka Turska organizuje Mediteransko Nogometno prvenstvo. mozda ova moja ideja stigne do usiju Turski sportski mocnika, naravno tu bi ucestvovale sve zemlje koje izlaze namediteran, a to su: Spanija, Portugalija, Albanija, Grcka, BiH, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Maroko, Egipat, Tunis itako dalje.
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti