Šveđani će dugo imati noćne more zbog Emrea Akbabe
Foto: Screenshot

Heroj Turske

Šveđani će dugo imati noćne more zbog Emrea Akbabe

Reprezentacija Turske je sinoć gostovala na Friends Areni u Štokholmu gdje je uspjela slaviti pobjedu rezultatom 2:3 protiv domaće Švedske, u susretu Lige nacija (Liga B - Grupa 2).

Aposlutni heroj Truske je bio rezervista Emre Akbaba koji je svojim golovima u samom finišu susreta donio preokret i pobjedu svojoj selekciji.

Poveli su Šveđani golom Thelina u 35. minuti susreta, da bi nakon četiri minute igre u nastavku domaći već imali ugodnu prednost. Strijelac gola za 2:0 je bio Cleasson.

Ipak, Turska se vratila u igru u 51. minuti kada je Calhanoglu smanjio na 2:1 odličnim udarcem.

Vjerovatno najvažniji trenutak meča desio se u 62. minuti kada je fudbaler Galatasarayja Emre Akbaba ušao u igru umjesto Topala.

Uspijevali su Šveđani čuvati prednost od 2:1 sve do 88. minute, a onda Akbaba sjajno raguje nakon asistencije Tosuna i snažnim udarcem matira golmana domaćih za 2:2.

Ušlo se rezultatom 2:2 i u sudijsku nadoknadu, a kada su svi očekivali da će susret završiti remijem ponovo se pred golom ukazao Akbaba. Gurler je uputio centaršut, a Akbaba glavom skrenuo loptu u gol Švedske za pobjedu i veliko slavlje navijača i igrača Turske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon poraza od Rusije u Trabzonu ovo su za Tursku bili prvi bodovi u Ligi nacija, dok je sinoćnji susret bio premijerni za Švedsku u novom UEFA-inom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi