Turci hvale učinak Avdije Vršajevića

Član Akhisarspora od 2018. godine

Turci hvale učinak Avdije Vršajevića

A. Čaušević

Avdija Vršajević već pet godina svoj fudbalskih hljeb zarađuje u Turskoj.

Vršajević je na ljeto 2018. godine potpisao za Akhisarspor i od tada do danas je igrač s najviše odigranih utakmica u dresu turskog drugoligaša, pišu mediji u Turskoj.

U svojoj prvoj sezoni odigrao je 20 utakmica. Bez obzira na ispadanje iz lige bočni fudbaler je produžio ugovor prošlo ljeta i sada je među najstandardnijim.

Ovaj 34-godišnjak koji ima i nekoliko nastupa za A reprezetnaciju BiH je do prekida sezone odigrao 24 ligaške utakmice, a njih 21 bio je u startnoj poostavi.

Interesantno, u ovoj sezoni njegov saigrač Edin Cocalić je više minuta proveo na terenu. Bivši štoper Željezničara ima 2288 minuta u nogama, a Vršajević 1870 minuta.

Prije dolaska u Akhisarspor Vršajević je od 2015. do 2018. godine nastupao za Osmanlispor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi