Turci izabrali novog selektora

Lucescu napušta kormilo

Turci izabrali novog selektora

Nogometna reprezentacija Turske uskoro će dobiti novog selektora, prenose tamošnji mediji.

Dosadašnji selektor Turske Mircea Lucescu poslije loših rezultata u Ligi nacija odlučio je da napusti kormilo, a njega će naslijediti Senol Gunes, koji je posljednji put reprezentaciju vodio prije 15 godina.

Gunes u Turskoj uživa veliki ugled, vodio je mnoštvo tamošnjih klubova, a pored vođenja državnog tima do kraja sezone će ostati i na klupi Bešiktaša s kojim trenutno zauzima treće mjesto na tabeli Superlige.

Vrijedi podsjetiti da je pod Gunesovim vodstvom Turska 2002. godine na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji bila treća.

U narednim danima se očekuje i zvanična potvrda o imenovanju Gunesa na poziciju selektora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi