Turci pali u Istanbulu

"Furija" odbradila posao za sebe, ali i BiH

Turci pali u Istanbulu

Adnan Beganović

Nakon što su Estonci bili bolji od Armenaca u drugoj utakmici u okviru grupe 5 odigranoj u Istanbulu domaća Turska izgubila je od Španije (1:2). 

Nošeni frenetičnom podrškom sa tribina domaći fudbaleri su bolje otvorili susret te nakon nekoliko promašenih prilika došli su u vodstvo.

Za veliko slavlje i vodstvo Turske pogodio je Senturk u 26. minuti susreta. Nakon ovog pogotka reprezentacija Turske pokušala je zatvoriti susret bazirajući se više na odbranu svog gola, što se na kraju pokazalo pogrešnim.

Nakon vodstva Turske aktualni evropski prvaci nisu se predavali i nakon pritiska u drugom dijelu susreta poravnavaju rezultat. Strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Alonso u 63. minuti iz jedanaesterca. Za potpuni preokret i nastavak nepobjedivosti Španije pogodio je Riera u sudijskoj nadoknadi vremena.

Ovim pobjedom Španci su nastavili niz nepobjedivosti te su gotovo osigurali prvo mjesto, dok porazom reprezentacija Turske sve više gubi priključak za mjestom koje vodi u Južnu Afriku.

Rezultati:
Estonija – Armenija 1:0
Turska – Španija 1:2

TABELA – (GRUPA „5“)
1. Španija        6        0        0        0        13:2   18
2. Bosna i Hercegovina    5        3        0        2        16:6   9
3. Turska         6        2        2        2        6:5     8
4. Belgija         5        2        1        2        9:9     7
5. Estonija       6        1        2        3        5:15   5
6. Armenija      6        0        1        5        3:14   1

 

 

 
 
 
 


 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije