Turci tvrde: Dva bundesligaša vode bitku za Višću

Reprezentativac BiH mijenja sredinu?

Turci tvrde: Dva bundesligaša vode bitku za Višću

Dugogodišnjoj epizodi Edina Višće u turskom prvoligašu Basaksehiru mogao bi doći kraj ovog ljeta.

Fudbalski reprezentativac BiH za Basaksehir nastupa od 2011. godine i u ovom klubu je jedan od najboljih fudbalera, a nakon sjajnih partija karijeru bi mogao nastaviti njemačkoj Bundesligi.

Naime, u njemačkim medijima pojavile su se informacije kako našeg fudbalera u svojim redovima žele vidjeti bundesligaši Stuttgart i Hoffenheim u kojem već nastupa Ermin Bičakčić. Nije poznato koliko su pomenuti klubovi spremni izdvojiti kako bi doveli Višću, ponude bi svakako trebale biti veće od šest miliona eura, koliko je Basaksehir ranije odbijao.

U sezoni iza nas Višća je, po običaju, bio fenomenalan. Na 33 utakmica u prvenstvu je postigao devet pogodaka i upisao 16 asistenciju, dok je u Evropskoj ligi na pet utakmica postigao tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Višći ugovor sa Basaksehirom važi do 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi