Bašakšehir tražio iskusnog veznjaka i dobio odgovor: Može, ali vi nama Višću!
Nova ponuda za bh. fudbalera (Foto: EPA)

Kratak i jasan odgovor

Bašakšehir tražio iskusnog veznjaka i dobio odgovor: Može, ali vi nama Višću!

M. Šljivak

Ekipa Bašakšehira pokušaće u svoje redove ovog ljeta dovesti iskusnog argentinskog veznjaka Josea Sosu (32) iz redova Trabzonspora.

Argentinac je želja rukovodstva istanbulskog tima i na adresu Trabzona je stigla ponuda za usluge 32-godišnjeg veznjaka.

Trabzonspor je spreman da se odrekne ovog fudbalera. Odgovorili su pozitivno Bašakšehiru, ali samo ako im u suprotnom pravcu pošalju reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Višću.

Sada se čeka odgovor Bašakšehira. Trabzon je navodno spreman dodati u određenu sumu novca u transfer, a Višća je odavno želja ovog tima.

Pokušali su ga dovesti i prošle godine. Međutim, sve ponude za usluge 28-godišnjeg ofanzivca su odbijene i reprezentativac BiH je ostao član tima iz Istanbula.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Interes za Višću je prije nekoliko dana pokazao i španski Villarreal, a Bašakšehir je za njega postavio cijenu od 10 miliona eura. Pored Žute podmornice naš fudbaler se povezuje i sa prelaskom u Bešiktaš zajedno sa Emmanuelom Adebayorom.

Višća je prošle sezone u 43 utakmice postigao 14 golova i upisao je čak 17 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti