Turci žele organizaciju Evropskog prvenstva
Foto: EPA

Predali kandidaturu

Turci žele organizaciju Evropskog prvenstva

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Turske Yildirim Demiroren predao je kandidaturu ove zemlje za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine.

On je iskoristio posjetu štabu UEFA-e u Nyonu danas kako bi predao kandidaturu za organizaciju Eura 2024. godine, a to je i službeno potvrđeno.

"Zadovoljstvo nam je istaći da je Turska predala kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine", saopšteno je iz UEFA, a predsjednik Demiroren je istakao:

"Ovo je četvrta uzastopna kandidatura i sada smo je pripremili zaista vrhunski. Iza sebe imamo podršku države, sve financijske garancije. Red je na nas i želimo ugostiti Evropu u Turskoj", rekao je Demiroren.

Euro 2024. godine će se ponovo vratiti na aktuelni sistem takmičenja i sa jednom državom kao domaćinom, dok će Euro 2020. godine biti održan u 12 gradova širom Evrope.

Ranije je kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja podnijeli i Nijemci, a odluka o domaćinu biće donijeta u septembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi