Sjajan meč u Antaliji i pobjeda Albanije nad Turskom
Foto: EPA

Pet pogodaka na prijateljskoj utakmici

Sjajan meč u Antaliji i pobjeda Albanije nad Turskom

Turska i Albanija odigrale su večeras prijateljsku utakmicu u Antaliji u kojoj je gostujuća selekcija pomalo iznenađujuće slavila sa 3:2.

Prvo poluvrijeme je bilo kao iz snova za Albance, koji su nakon njega vodili sa 2:0. Strijelac oba gola bio je Sadiku, koji je pogađao u 24. i 39. minuti.

Samo dvije minute nakon drugog gola, Albanija je ostala sa igračem manje zbog isključenja Memushaja, a Turska je već u 47. minuti smanjila na 2:1.

Izgledalo je kao da će Turci sa igračem više možda doći i do preokreta, ali je u 55. minuti Grezda zabio za 3:1 i tako vratio Albaniju u sigurnu prednost. Pet minuta kasnije, Akbaba je u prvom kontaktu s loptom pogodio za 3:2 i vratio Turskoj nadu da se može spasiti poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, u posljednjih pola sata rezultat se nije mijenjao pa je Albanija proslavila pobjedu nad favorizovanom Turskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi