Nuri Sahin se oprostio od reprezentacije
Foto: EPA

Iako ima samo 29 godina

Nuri Sahin se oprostio od reprezentacije

Fudbaler Borussije Dortmund Nuri Sahin objavio je da se oprašta od reprezentacije Turske, samo nekoliko sedmica nakon što se njegov nacionalni tim nije uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Ovaj 29-godišnjak, koji je odigrao 51 meč za reprezentaciju Turske u proteklih 12 godina poručio je da želi priliku u dresu reprezentacije pružiti mlađim igračima koji će zasijati pod selektorskom palicom Mircea Lucescua. 

U saopštenju preko Instagrama Sahin je objasnio zašto napušta reprezentaciju:

"Nosio sam dres Turske preko 100 puta računajući sve reprezentativne selekcije i svaki korak u dresu reprezentacije sam gazio ponosno. Opraštam se od reprezentacije u ovom trenutku jer dres želim ostaviti mlađima. Uvjeren sam da nas nova generacija turskih fudbalera može odvesti do uspjeha u narednih 10 ili 15 godina ako ih budemo podržavali na pravi način. Tokom karijere imao sam dosta različitih iskustava. Uvijek ću biti blizak sa Fudbalskim savezom Turske i bit ću tu da pomognem koliko mogu", između ostalog je napisao Sahin. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, ovaj fudbaler je postigao gol na debiju za reprezentaciju protiv Njemačke, države u kojoj je rođen, a u to vrijeme je postao najmlađi strijelac u historiji Turske jer je imao samo 17 godina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi