NSBiH obavio pregovore sa Fatihom Terimom: Dogovor danas nije postignut
Popularni Imperator jedan je od kandidata za selektora BiH. Radi se o veoma kontroverznom stručnjaku koji iza sebe ima veoma bogatu karijeru.

Kandidat za selektora BiH

NSBiH obavio pregovore sa Fatihom Terimom: Dogovor danas nije postignut

M. Šljivak

Predstavnici Nogometnog saveza BiH obavili su danas pregovore sa Fatihom Terimom, jednim od kandidata za preuzimanje reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, rukovodstvo NSBiH odlučilo je da završi saradnju sa Mehmedom Baždarevićem.

Mnogobrojna imena su se spominjala kao njegovi nasljednici. Meho Kodro je bio glavni kandidat, ali nije dobio podršku Izvršnog odbora na sjednici krajem prošlog mjeseca.

Potom se krenulo u potragu za novim kandidatima. Od ranije je kandidat Amar Osim, razgovaralo se sa Robertom Prosinečkim, a prethodnih dana se sa klupom BiH povezuje iskusni Fatih Terim.

Turski stručnjak je navodno zainteresovan za preuzimanje selektorske pozicije. Predstavnici NSBiH Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz u društvu nekadašnjeg fudbalera Galatasaraya Tarika Hodžića danas su u Istanbulu obavili razgovore sa 64-godišnjim stručnjakom, ali ništa konkretno nije dogovoreno, potvrđeno je za turski portal Hurriyet.

"Obavio sam razgovore sa mojim bosanskim prijateljima. Drago mi je što su došli ovdje u društvu mog prijatelja i bivšeg saigrača Tarika Hodžića. Vidjećemo šta će se desiti u narednim danima. Brzo će se znati ako dođe do dogovora", rekao je Terim nakon sastanka sa predstavnicima NSBiH.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

BiH bi selektora trebala dobiti krajem decembra kada je na rasporedu nova sjednica Izvršnog odbora.

Top Komentari

komedija
Cuj Hodzic, hahaha. Taj ne moze 10 cevapa prodati u Sarajevu i on nesto vodi razgovore.
0 7
Josip Domorocki
Ma kakav Terim......odjebaus.....
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi