Turčin stiže u zadnju liniju Barcelone?

Menadžer ne isključuje mogućnost transfera

Turčin stiže u zadnju liniju Barcelone?

Trener Barcelone Quique Setien će vjerovatno pojačanja u zadnjoj liniji podcrtati kao prioritet za naredni prelazni rok, tim više zbog neizvjesnosti oko Jean-Claira Todiboa i Samuela Umtitija.

Todibo bi mogao realizovati trajni transfer u Schalke, dok bi Umtiti vrlo lako mogao napustiti Nou Camp. Francuz svakako u posljednje vrijeme muku muči sa povredama.

Kao potencijalno defanzivno pojačanje Barcelone sada se pominje i reprezentativac Turske i fudbaler Leicestera Caglar Soyuncu.

Tako kaže i njegov menadžer Mustafa Dogru koji vjeruje da bi Barca ovog ljeta mogla obnoviti interes.

23-godišnji Turčin već par godina privlači interes velikana, a ove sezone igra ključnu ulogu u Leicesterovom nastojanju da se domogne pozicije u Ligi prvaka.

"Postoji mogućnost da Barcelona potpiše Caglara ovog ljeta, jer su ga željeli dovesti i prije nego što je napravio transfer iz Altinordua u Freibrug", rekao je Dogru za Diario AS, pa nastavio:

"Pregovarali smo sa njima još tada i oni su nam prezentovali zanimljiv projekat. Ali mi smo željeli situaciju koja bi Caglaru garantovala prvi tim i minutažu, zbog toga smo izabrali Freiburg."

"Liverpool je jedini klub Premier lige koji bi ga možda mogao dovesti, ali opcija bi mogao biti i PSG", dodao je Soyuncuov menadžer.

Inače, vjeruje se da bi Leciester tražio minimalno 50 miliona funti za svog štopera, koji ima ugovor na King Power stadionu do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Turčin bi, vjeruje se, bio spreman na transfer samo uz garanciju mjesta u prvoj postavi. Langlet i Pique su trenutno Setienov izbor na štoperskim pozicijama.

Caglar Soyuncu je u Leicester stigao na ljeto 2018. godine iz Freiburga za više od 20 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi