Turković i Ibričić među elitom
Almir Turković majstor je malog fudbala

Malonogometni turnir u Splitu

Turković i Ibričić među elitom

Za tri sedmice, tačnije 26. decembra, u Splitu će biti održan sedmi humanitarni malonogometni turnir na kojem će nastupiti zvijezde domaćeg malog fudbala, nekadašnji proslavljeni asovi sa velikih terena, a među njima će se naći i dva bh. igrača.

Almir Turković, bivši član Sarajeva, Hajduka, Osijeka…, a prijeratni junior Željezničara, te Senijad Ibričić, današnja zvijezda “majstora s mora” i standardni član reprezentacije BiH.

I ovoga puta velika dvorana na “Gripama” biće ispunjena do posljednjeg mjesta, a poklonici malog nogometa će ponovo moći uživati u majstorijama Ante Miše, Darija Srne, Stipe Pletikose, Milana Rapaića, Igora Štimca, Zlatka Vujovića, Slavena Bilića, Roberta Prosinečkog, Harija Vukasa, Dine Rađe, a očekuje se nastup i Nike Kovača, Zvoneta Bobana, Ivana Rakitića, Davora Šukera, Zorana Vulića, Stanka Bubala, Aljoše Asanovića, Roberta Jarnog, Igora Cvitanovića i Senijada Ibričića.

Prošle godine turnir je osvojila ekipa “Plava kava” za koju su nastupili Drago Gabrić, Dean Računica i Nenad Pralija.
U finalu je poražena ekipa “Mastersa” Almira Turkovića i Igora Muse sa 4:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.