Hrvate čekao pakao u Bursi, najavio im je to i selektor Turske

Važan meč se igra u utorak

Hrvate čekao pakao u Bursi, najavio im je to i selektor Turske

S. Mlaćo
Turska je pobjedom nad Armenijom 2:1 započela kvalifikacije za Europsko prvenstvo, a već u utorak rival će im biti selekcija Hrvatske.

Hrvatska je remizirala sa Welsom (1:1), čemu se niko nije nadao, pa bi Turska sa eventualna tri boda napravila sjajnu stvar.

Utakmica ova dva rivala igra se u Bursi i nema sumnje da će biti vatrena atmosfera. To je istakao i selektor Turske Stefan Kuntz.

Nismo favoriti protiv Hrvatske, ali naši navijači će biti uz nas. Stadion će biti prepun i atmosfera će biti paklnea. To će biti naša velika prednost. Kaa su emocije uključene u reprezentativne utakmice, situacija je drugačija. Znam koliko su vatreni navijači Bursaspora. Atmosfera u Bursi je sjajna i sigurno će biti dodatni motiv za naše igrače“, rekao je Kuntz.

Hrvatska na drugoj strani stiže u Tursku pod velikim pritiskom nakon remija na otvaranju kvalifikacija.

Zlatko Dalić ima i problema sa kadrom, otpali su Bruno Petković i Marko Livaja.

Oglasi

“Petković je uoči okupljanja zadobio ozljedu koljena, a usprkos naporima liječničke službe, neće moći konkurisati za ogled protiv Turske u utorak 28. ožujka u Bursi.

U Tursku zbog ozljede neće putovati niti Marko Livaja, koji je u dvoboju protiv Walesa zadobio udarac tijekom prvog poluvremena, a zbog kojeg je morao izaći iz igre početkom nastavka“, potvrdili su jučer iz HNS-a.

Dalić je ipak ranije je najavio da neće zvati zamjene za navedene nogometaše. Potreban mu je i mir u svlačionici s obzirom na dešavanja na Poljudu.

Andrej Kramarić proglašen je glavnim krivcem za remi Hrvatske protiv Velsa na Poljudu. Napadaču Hoffenheima zamjeri se što krajem prvog dijela nije dodao loptu Ivanu Perišiću koji je bio u gol šansi već je sam odlučio okončati akciju.

Ona je na kraju završena promašajem. U hrvatskoj javnosti ovaj potez je označen kao ključan, iako je promašen veliki broj šansi od drugih igrača i iako je Kramarić zabio jedini gol.

Oglasi

Nakon utakmice Luka Modrić je reagovao kapitenski. Nije želio krivicu svaljivati samo na Kramarića i smatra da kompletan tim treba analizirati situaciju koja se desila.

"Ne treba se vraćati na tu situaciju. Trebali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu, imali smo dovoljno šansi. Opet smo primili gol iz prekida. Moramo analizirati i okrenuti se Turskoj", rekao je Modrić i dodao.

"Zaslužili smo pobjedu, ali vratilo nam se na loš način što nismo iskoristili svoje prilike. Nema veze, idemo dalje, čeka nas teška utakmica u utorak", govori kapiten reprezentacije Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

Ivan Perišić je na terenu prigovorio Kramariću što mu nije dodao loptu kojom bi Vatreni vj

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije