Turska i Hrvatska su odigrali sjajan meč, ali duel Rumuna i Bjelorusa je priča za sebe

Igrano niz prijateljskih susreta

Turska i Hrvatska su odigrali sjajan meč, ali duel Rumuna i Bjelorusa je priča za sebe

A. Čaušević

Širom Evrope odigrano je niz prijateljskih mečeva. 

Jedan od najzvučnijih desio se na stadionu Bešiktaša. Turska je dočekala Hrvatsku, a na kraju je završeno neriješeno 3:3.

Turska je povela preko Tosuna, Budimir je izjednačio, ali Turuc opet vraća prednost domaćim za 2:1 nakon prvog dijela.

Pašalić i Brekalo u razmaku od 53. do 56. minute donose prednost Vatrenim, ali je Under dvije minute kasnije postavio konačnih 3:3.

Vatromet golova viđen je na duelu Rumunije i Bjelorusije. Midtra, Marin, Puscas i dva puta Nederlcearu su donijeli domaćim 5:0, ali su gosti ublažli rezultat u finišu.

Kendiy, Bakhar i Klimovich su zabili tri gola za Bjeloruse, koji su mogli i do četvrog pogotka, ali je Yablonski promašio penal.

U prijateljskim duelima slabijih selekcija Latvija je dobina San Marino s 0:3, Malta Lihtenštajn s 3:0, dok je Litvanija bila bolja od Farskih Ostrva s 2:1.

Top Komentari

pero98
Nema veze Hrvatska, idemo po remi protiv Šveđana.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi