Turska nakon produžetka
Turska je još uvijek bez poraza

Eurobasket 2009

Turska nakon produžetka

M. Maksimović

Reprezentacija Turske nastavlja niz pobjeda na Eurobasketu 2009. Do četvrte pobjede, domaćini Svjetskog prvenstva naredne godine, su stigli u duelu sa Srbijom. Dvoboj sjajnih, iskusnih trenera, Bogdana Tanjevića i Dušana Ivkovića, pripao je ovom prvom.

Većim dijelom utakmice, imali smo rezultatsku izjednačenost, a prvo ozbiljnije vodstvo, Turska je imala tri i pol minute prije kraja treće dionice. Srbija se vratila u igru tricom Teodosića za 52:55 na isteku treće četvrtine. Meč loptu u večerašnjem susretu je imao Erden koji 28 sekundi prije kraja, pogađa jedno od dva bacanja.
Posljednji šut u regularnom toku je uputio Tunçeri, ali nije pogodio. U produžetku reprezentativci Srbije nisu uspjeli niti jednom poentirati, dok su Turci serijom 5:0 stigli do pobjede.Prvo ime pobjedničke ekipe je Ilyasova sa 22 poena, dok je kod Srbije Teodosić ubacio 16 poena. Pobjedom u ovom duelu selekcija Turske je osigurala prvo mjesto u grupi.

Srbija - Turska 64:69
(18:20, 15:16, 19:19, 12:9, 0:5)
Lodz. Lodz Arena.Gledalaca 5900
Srbija:Popović, Tepić, Teodosić 16, Paunić 2, Bjelica, Tripković 3,
Marković, Raduljica 8, Krstić 11, Perović 8, Veličković 12, Mačvan 4.
Selektor Dušan Ivaković
Turska:Yarangüme,Güler 6,Atsür,Onan 3, Ilyasova 22,Erden 6
Tunçeri 9,Savas, Asik 11, Arslan 7, Hersek,Türkoglu 4.
Selektor Bogdan Tanjević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.