Magična partija Hadžiahmetovića, Hodžićev prvijenac protiv velikog Bešiktaša

Važna pobjeda gostiju iz Istanbula

Magična partija Hadžiahmetovića, Hodžićev prvijenac protiv velikog Bešiktaša

E. Škorić

U okviru 18. kola turske Super lige sastali su se danas Hatayspor i Bešiktaš, koji je na kraju zasluženo slavio sa 2:1.

Bešiktaš je imao puno problema u posljednje vrijeme, ostao bez petorice važnih igrača, ali unatoč svemu došao do bitne pobjede na jednom teškom gostovanju.

[/related]

Od početka je gostujući sastav izgledao bolje na terenu. Jedan gol je Bešiktašu poništen u 35. minuti nakon intervencije VAR-a. Ucan je majstorski zabio, ali je prethodno bilo ofsajda.

Samo tri minute kasnije magična asistencija Amira Hadžiahmetovića, a Kilicsoy je sve dobro pratio i pogodio za 0:1.

Oglasi

U 53. minuti Hadžiahmetović bilježi novu asistenciju, da bi Colley povisio na 2:0 i tako otvorio vrata gostima do nova tri boda.

Hatayspor je uspio da smanji tek kada je u igru ušao bivši veznjak Željezničara Armin Hodžić. On je u 80. minuti postigao jako lijep gol za 2:1, a to je bio i konačan rezultat.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1739356163928474011[/twitter]

Bio je ovo prvijenac u dresu Hatayspora u Superligi za Hodžića, koji je u igru ušao 12 minuta prije nego je zatresao mrežu Bešiktaša.

Bešiktaš je sada peti sa 29 bodova i nastavlja borbu za pozicije koje donose plasman u Evropu, dok je Hatayspor 13. sa 19 bodova, a njima će jedini cilj biti ostanak u ligi.

U narednom kolu Bešiktaš dočekuje Kašimpašu, što znači još jedan bh. derbi u Turskoj jer će se sastati Hadžiahmetović i Haris Hajradinović. Taj duel igra se tek za 14 dana.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dobar dan u Turskoj imao je i Hajradinović jer je postigao sjajan gol u remiju Kasimpaše i Rizespora za koji je nastupao Dal Varešanović.

Za Ankaragucu je danas igrao Nihad Mujakić od prve minute u gostujućem remiju kod Pendikspora (1:1), dok su Riad Bajić i Andrej Đokanović ostali na klupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi