Turska želi Željka Obradovića na mjestu selektora

Obradović kandidat za selektora

Turska želi Željka Obradovića na mjestu selektora

M. Šljivak

Košarkaška federacija Turske ponudila je mjesto selektora reprezentacije iskusnom srbijanskom stručnjaku Željku Obradoviću. 

Nakon što su dobili pozivnicu za Svjetsko prvenstvo u Španiji narednog ljeta, što su vjerovatno i ranije znali da će se desiti, menadžer reprezentacije Harun Erdenay obavio je razgovor s Obradovićem.

"Razgovarali smo s Obradovićem. Ipak, mislim da trebamo trenera koji poznaje turske igrače. Vidjećemo šta će biti u narednim danima", rekao je Erdenay.

Ako bi Obradović bio izabran za selektora, na toj poziciji bi naslijedio Bogdana Tanjevića, koji je vodio Tursku u prethodnom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije