Turski klub otpustio trenera četiri sata nakon imenovanja
(Foto: EPA)

Nevjerovatna situacija

Turski klub otpustio trenera četiri sata nakon imenovanja

M. Šljivak

Nevjerovatan potez napravilo je rukovodstvo turskog superligaša Kasimpaše.

Oni su jutros objavili da je novi trener tima 45-godišnji stručnjak Ibrahim Uzulmez, ali su se očigledno u međuvremenu predomislili i uručili su mu otkaz nakon četiri sata.

Ova odluka je šokirala apsolutno sve. Uzulmez je jutros predstavljen na press konferenciji, ali se očigledno nešto dogodilo u međuvremnu i Uzulmez je postao vlasnik jednog od najbržih otkaza svih vremena u svijetu fudbala.

Uzulmez je u trenerskoj karijeri posljednji angažman imao u Genčlerbirligiju. Ranije je radio u Rizersporu, Gaziantepsoru i Elazigsporu.

Sada je međutim ostao bez posla i morat će potražiti novi klub, a ovo je svakako nevjerovatan potez rukovodstva Kasimpaše.

Kasimpaša je prošle sezone igrala veoma slabo u prvenstvu Turske. Završili su tek na 14. mjestu, iako u timu imaju nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera.

Ekipu je u prošloj sezoni predvodio Ilyas Ozturk, a završili su tik iznad opasne zone sa samo 39 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Član ovog tima je i bh. fudbaler Haris Hajradinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti