Hajradinović okrenuo novi list: Nisam očekivao da je baš ovako u Turskoj...
Foto: Kasımpaşa Spor Kulübü

Bh. nogometaš potpisao ugovor sa Kasimpašom

Hajradinović okrenuo novi list: Nisam očekivao da je baš ovako u Turskoj... · Intervju

Haris Hajradinović (24) prije nekoliko dana potpisao je za Kasimpašu. U pitanju je istanbulski klub bez trofejne tradicije i većih igračkih zvijezda, međutim nakon polovice turskog prvenstva zauzima petu poziciju, ispred Trabzonspora, Fenerbahčea..., što predstavlja pravu senzaciju.

Za Hajradinovićeve usluge Kasimpaša je izdvojila Osijeku četiri miliona eura, čime je srušen klupski rekord po pitanju prodaje, a naš nogometaš je dočekan poput velike zvijezde. Navijači, trener, ali i uprava kluba od njega imaju velika očekivanja...

"Zadovoljan sam ovakvim raspletom, baš jako zadovoljan. Bilo mi je jako lijepo u Osijeku, ali, što se kaže, došla je ponuda koju jednostavno nisam mogao da odbijem. Uslovi su fantastični. Transfer u Kasimpašu je svakako iskorak za mene i vjerujem da ću u ovom klubu dodatno napredovati kao igrač, a samim tim i ostaviti dobar trag", javio se Haris Hajradinović iz Turske za SportSport.ba, pa nastavio:

"Moram priznati da nisam očekivao da je baš ovako u Turskoj... Pratio sam njihov nogomet, znao sam da ulažu u sve, ali stvarno ovo što sam zatekao ovdje me je impresonirao. Trening kompleks koji ima Kasimpaša je jedan od najboljih u Evropi, a ljudi koji vode klub planiraju uskoro dodatno poraditi i na stadionu, no još nisu odlučili da li će ovaj postojeći srediti ili napraviti novi. Ma, sve je super. Nemam šta da kažem..."

U Turskoj igra veliki broj igrača iz BiH.

"Da, ima ih baš dosta, od Vršajevića, Bajića, Višće do Miloševića. Iskren da budem, ni sa jednim od njih se nisam čuo, posavjetovao, jer možda bi to s moje strane bilo i neozbiljno u trenucima kada nije ni sigurno da idem u Kasimpašu. Držao sam sve to u miru i tišini, na kraju je ispalo dobro."

Razgovarao je i s trenerom. Svjestan je što se očekuje od njega.

"Razgovarali smo, rekao mi je kako vjeruje da ću se brzo prilagoditi na novu sredinu i da će mi pomoći u tome. Naravno, svjestan je i da će za to biti potrebno određeno vrijeme. Na meni je sada da radim još jače, još više kako bi opravdao povjerenje i uloženi novac."

U Kasimpašu je večeras stigao i hrvatski napadač Stipe Perice.

"Stigao je i Perica, sigurno da je odmah lakše kada imaš nekoga 'svog' u klubu, mada meni to nikada nije predstavljalo problem veliki. Tu je također i jedan Čeh, s kojim se dobro sporazumijevam jer slovački govorim, a ti jezici su slični. Sada polako učim i turski."

Cilj mu je dobrim igrama u Turskoj privući i pažnju selektora BiH Roberta Prosinečkog.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Svakom igraču je san igrati za reprezentaciju, pa i meni. U medijima se piše kako me prati Prosinečki, to mi je motiv više da dajem sve od sebe, a jednog dana će, nadam se, doći i dan kada će stići poziv. Najvažnije je da ostanem zdrav i nastavim pružati dobre partije", istakao je Hajradinović.

Osijek je osim Hajradinovića ove sezone prodao Barišića, Grezdu i Baraća, čime se u hrvatskom klubu zarada od transfera popela na gotovo deset miliona eura.

Top Komentari

yebem_velez_pisam_horde
Aj malo o Sali pissite al sve redom
0 0
Emir
Nadam se da ce ove godine Kasimpasa izboriti Evropu. Ibricic je najvecu gresku napravio sto je otisao iz Kasimpase.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti