Turski mediji prodali Višću u Trabzon, Basaksehir demantovao

Ništa još nije riješeno

Turski mediji prodali Višću u Trabzon, Basaksehir demantovao

Bh. reprezentativac Edin Višća je već godinama vrlo tražen u Turskoj i nije tajna da bi ga svi najveći klubovi iz te zemlje rado vidjeli u svojoj ekipi.

U turskim medijima se pojavila informacija da je Višća potpisao četverogodišnji ugovor sa Trabzonsporom i da je Basaksehir njegovom prodajom zaradio četiri i po miliona eura plus Yusufa Erdogana , ali brzo je stigao demant.

Po pitanju Edina Višće oglasio se predsjednik Basaksehira Goksal Gumusdag, koji je poručio da te informacije nisu istinite.

"Nije tačno da smo prodali Višću. On je naš fudbaler koji ima ugovor do 2020. godine i nadamo se da će ostati s nama još neko vrijeme. Za njega još nismo dobili niti jednu zvaničnu ponudu. Imamo ponude četiri evropska kluba za Cengiza Undera, ali i njega želimo zadržati. To su dvojica naših najvažnijih igrača", rekao je Gumusdag.

Edin Višća (27) je u Basaksehir stigao 2011. godine iz Željezničara, a prethodno je igrao još samo za Budućnost iz Banovića. Već godinama važi za jednog od najboljih igrača u turskoj ligi, a za svoj tim je u prošloj sezoni odigrao 43 utakmice uz učinak od 10 golova i 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi