Tuttosport bira Zlatnog dječaka, među 100 kandidata i jedan igrač iz BiH

Zna se ko su glavni favoriti

Tuttosport bira Zlatnog dječaka, među 100 kandidata i jedan igrač iz BiH

E. Škorić

Ugledni torinski list svake godine traži "zlatnog dječaka" među stotinama talentovanih mladih fudbalera.

Tuttosport uglavnom izborom pomaže tim fudbalerima da se lansiraju u svijet fudbalskih zvijezda i itekako je bitno za karijeru jednog mladića da dobije prestižnu nagradu kao najtalentovaniji fudbaler u Evropi. 

Čast je naći se i u konkurenciji od 100 igrača, a to je uspio i Željko Gavrić, 19-godišnjak koji je rođen u Ugljeviku i ima bh. i srbijansko državljanstvo.

Trenutno je član Crvene zvezde u kojoj je i ponikao. S obzirom da je igrao za mlađe selekcije Srbije, male su šanse da ćemo ga gledati u dresu BiH u budućnosti.

Prošle godine je nagradu dobio Joao Felix, prethodno Matthijs de Ligt, Kylian Mbappe, Renato Sanches, Anthony Martial, Raheem Sterling, Paul Pogba, Iscco, Mario Goetze, Mario Balotelli, pa svojevremeno i Lionel Messi, Sergio Aguero i Wayne Rooney.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove godine konkurencija je žestoka jer su tu igrači poput Erlinga Haalanda, Jadona Sancha i Viniciusa, potom Sandra Tonalija. Iz Hrvatske su među 100 jedino Dinamov Antonio Marin i Hajdukov David Colina.

Ovdje možete pogledati kompletnu listu kandidata za nagradu Golden Boy u 2020. godini.

Promo

Top Komentari

Zulfikar
Nema taj sa BiH nista, ponikao u cetnickom klubu, zaigrat ce za BiH onda kada i ja zaigram za Brazil.
3 1
Penderinos
Dobar je onaj iz željezničara Šošić, guardian ga je svrstao među 100 najvećih talenata njegove generacije
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi