Tužan dan u Londonu, potvrđen odlazak legende

Ove sezone upisao jedan nastup

Tužan dan u Londonu, potvrđen odlazak legende

A. Čaušević

Mnogi igrači će tokom ljeta promijeniti sredinu. Tako će neki nakon više od decenije morati tražiti novi klub. 

Nepoznato je šta će uraditi Julian Speroni. Argentinac će nakon 15 godina napustiti Crystal Palace, potvrdio je to danas londonski klub, a da li će braniti negdje drugo ili završiti karijeru još uvijek se ne zna.

Speroni je u Crystal Palace stigao 2004. godine iz Dundee Uniteda za 1 milion eura, a od tada je gol ovog kluba branio 405 puta, a na 112 mečeva uspio je sačuvati svoju mrežu.

Ovaj 39-godišnjak će se od Orlova oprostiti u nedjelju kada će na Selhurst Parku u posljednjem ligaškom duelu ove sezone gostovati Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Speroni je s Crystal Palaceom nekoliko puta ulazio i ispadao iz Premiershipa, posljednji put promociju je izborio 2013. godine kada je na polufinalnim mečevima i finalu protiv Watforda svoju mrežu ostavio netaknutom. Ove sezone upisao je jedan nastup. 

Karijeru je počeo još 1998. godine kada je branio za Platense, a još je bio član i braziliskog Athletico Paranaensea. U Evropu je stigao 2001. kada je potpisao za Dundee United.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi