Cardiff ispao iz Premiershipa
(Foto: EPA)

Kolo prije kraja

Cardiff ispao iz Premiershipa

M. Šljivak

Ekipa Cardiffa je posljednji putnik u Championship.

Nakon Huddersfielda i Fulhama ekipa Cardiffa je večerašnjim porazom na svom terenu od Crystal Palacea (2:3), postala treći tim koji je ispao iz Premiershipa.

Palace nije imao milosti prema Cardiffu. Igrali su maksimalno pošteno i na kraju su današnjeg protivnika izbacili iz lige.

Do vodstva su gosti iz Londona došli u 28. minuti meča. Pogodio je Wilfried Zaha za 0:1, ali je radost gostiju kratko trajala.

Samo tri minute nakon primljenog gola Cardiff je poravnao. Vlastitu mrežu pogodio je Kelly za izjednačenje rezultata na 1:1.

Međutim, Palace je na odmor otišao vodstvom. U 39. minuti Mitchy Batshuayi je pogodio za 1:2 što je bio rezultat nakon 45 minuta igre.

U nastavku je postignut samo jedan pogodak. U 70. minuti Townsend je pogodio za 1:3 i Cardiff je na taj način završio epizodu u Premier ligi.

Sve što su domaći do kraja uspjeli napraviti je pogodak Reida za konačnih 2:3 u 90. minuti meča.

Cardiff u posljednjem kolu gostuje na Old Traffordu kod Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 37. kolo:

Cardiff - Crystal Palace 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi