Bjelica ostaje u Dinamu, zarađivat će više i od Vahe

Postaje najplaćeniji trener Dinama

Bjelica ostaje u Dinamu, zarađivat će više i od Vahe

Sjajni rezultati koje je Nenad Bjelica u ovoj sezoni ostvario s Dinamom rezultirat će produženjem saradnje.

Nije tajna da uz Dinamove igrače postoji i određeni interes za Bjelicine usluge, ponajviše klubova iz 'Liga petice', a svjesni toga, u Dinamu su odlučili reagovati i ponuditi sjajnom stručnjaku novi, bogatiji ugovor.

U trenutnom Bjelicinom ugovoru postoji izlazna klauzula koja iznosi 750.000 eura, a kako je to 'kikiriki' za klubove iz najvećih evropskih liga, u zamjenu za novi ugovor Osječanin je tražio znatnu povišicu koja će ga učiniti najplaćenijim trenerom Dinama u historiji.

Sportske novosti otkrivaju kako će Bjelica potpisom novog ugovora, doduše nezvanično, zarađivati čak miliona eura godišnje neto (prethodna plaća iznosila 720.000 eura), što je cifra koju je svakako zaslužio jer se upisao u historiju Modrih kao jedan od najuspješnijih trenera. Do sada je najplaćeniji Dinamov trener bio naš Vahid Halilhodžić koji je zarađivao 900.000 eura neto.

Novi Bjelicin ugovor će, kako je navedeno, važiti do 2021. godine.

Tema njegovog ostanka na Maksimiru provlačila se nekoliko puta u zadnje vrijeme, međutim Bjelica nije nikada pokazivao neku veliku želju za odlaskom, a od ranije je počeo i selektirati momčad za iduću sezonu i baviti se analizom mogućih pojačanja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz hrvatskog prvaka su danas za 09:00 sati zakazali konferenciju za medije na kojoj će gotovo sigurno biti i potvrđena Bjelicina sudbina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi