Spektakularan meč Tuzle i Igmana i još jedan ovosezonski šou Mirsada Ramića

Novi hat-trick iskusnog napadača

Spektakularan meč Tuzle i Igmana i još jedan ovosezonski šou Mirsada Ramića

E. Škorić

Fantastičan susret 14. kola Premijer lige BiH odigran je u Srebreniku gdje je FK Tuzla City ugostio Igman, koji je na krilima sjajnog Mirsada Ramića slavio sa 3:2.

Tuzla City je vezao dva poraza u Premijer ligi. Nakon što je izgubio s 3:0 u Posušju, danas je bio nemoćan u duelu sa gostima iz Konjica, koji su negativan niz od tri poraza prekinuli velikim trijumfom nad favorizovanom Tuzlom.

Apsolutni junak gostiju bio je Mirsad Ramić, koji je postigao drugi hat-trick sezone i sa 10 golova prvi je strijelac Premijer lige. Nemanja Bilbija je drugi sa osam golova.

Već u drugoj minuti Ramić je zatresao mrežu Tuzlaka. Natrčao je i pogodio nakon što je prethodno golman Tuzle zaustavio udarac Hrelje, ali se lopta kratko odbija do Ramića.

Serija opasnih napada motivisanih gostiju, da bi tek u 24. minuti Tuzla City imala veću priliku, ali Nargalić ne koristi dobar ubačaj Mehidića i ne uspijeva loptu poslati u mrežu gostiju iz Konjica.

U 31. minuti zicer za Bodula, ali Fejzić panterskom intervencijom spašava Tuzlake. Ramić je imao veliku šansu u 39. minuti, ali puca ravno u Fejzića, da bi se ipak u 43. minuti sjajni napadča gostiju snašao i na asistenciju Durakovića realizovao novim golom dobru kontru svog tima.

Oglasi

Na početku drugog dijela Karjašević pogađa prečku, na drugoj strani Ramić puca pored gola. U 59. minuti Tuzlaci smanjuju na 2:1, pošto je Nukić pogodio na ubačaj Eleoueta.

Zatim je Kuzmanović probao, ali njegov udarac sa oko 20 metara zaustavlja Ćeman, a onda - Ramić. Igrala se 67. minuta kada je Bodul sve sjajno napravio u kontri, poslao dobar pas za Ramića, koji dolazi do hat-tricka.

Ubrzo nakon toga, Hrkać dodaje do Kuzmanovića, ovaj smanjuje na 3:2, ali ostalo je na tome, iako je zaista moglo da bude još golova.

U 74. minuti Bodul iz slobodnjaka sjajno šutira, ali pored gola, da bi na drugoj strani Kuzmanovića zaustavio Ćeman. 

Dvije velike šanse imali su igrači Dragana Jovića u finišu. Prvo Kuzmanovićev udarac Ćeman brani uz pomoć stative, a onda Veselinović potpuno sam s nekoliko metara loptu šalje visoko preko gola.

Oglasi

Tuzla City ostaje peti sa 19 bodova, a Igman sa 15 napušta opasnu zonu i tamo šalje Slobodu. U narednom kolu TC igra u gostima kod gradskog rivala Slobode, a Igman ima zahtjevan domaći duel s Borcem.

Izjave trenera

Treneri su nakon meča dali kratke izjave, a naravno mnogo zadovoljnije djelovao je šef struke gostiju iz Konjica, koji je svoje igrače nazvao "šampionima".

"Teška utakmica protiv teškog protivnika koji zna da igra. Igrači su poklazali pravi karakter, da su šampioni. Ovom prilikom čestitam igračima, oni su sve dobro odradili ono što se od njih tražilo", rekao je trener Igmana Adnan Elezović.

Dragan Jović: "Prvi gol koji smo primili usmjerio je utakmicu. Golove su kasnije dali iz kotnranapada jer smo se mi morali otvoriti. Drugo poluvrijeme smo krenuli dobro, dali gol i u jeku napada, stigao nam je i treći gol. Nismo klonuli, napadali smo i dalje, ali nismo uspjeli da se vratimo. Ipak, čestitam Igmanu na zasluženoj pobjedi".

Tuzla City - Igman 2:3

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Kuzmanović, Nargalić, Karjašević, Mišić, Hrkać, Mehidić, Pantelić, Coulibaly, Ferreyra

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IGMAN: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Biber, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
A zasto mislite da je prodaja?Imate li dokaz ili pisete samo da bi nesto napisali?Igman apsolutno zasluzeno pobijedio.Sve cisto kao suza.Fudbaleri koje je strasni Dudic otjerao medju nosiocima igre Igmana.
12 4
DOKTOR_GAZ_
Najtuznije od svega, ovaj klub nosi CVIJET SREBRENICE..STRASNO.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi