Tuzla City sa svim kategorijama u elitnom rangu, trener juniora blista od zadovoljstva

I juniori u Premijer ligi

Tuzla City sa svim kategorijama u elitnom rangu, trener juniora blista od zadovoljstva

A. Beganović

Od naredne sezone po prvi put u historiji Tuzla City će u svim kategorijama (pioniri, kadeti, juniori, seniori) imati ekipe u elitnom rangu takmičenja.

Prošle godine nisu uspjeli, stigli su do doigravanja za ulazak u Premijer ligu, ali nisu preskočili posljednju stepenicu. Međutim, nisu u Tuzla Cityju "gubili glavu". Nastavili su ulagati u omladinske selekcije, rad sa juniorima je podignut na jedan viši nivo i na kraju im se sve isplatilo.

Juniori ovog kluba plasirali su se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a u finalnom meču doigravanja savladali su Čelik rezultatom 1:0, a propustili su i nekoliko velikih prilika za ubjedljiviju pobjedu.

Žalili su se iz Čelika nakon susreta na suđenje zbog četiri crvena kartona od čega su dva dobijena nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, jedan u sudijskoj nadoknadi, a jedan i to treneru tima pokazan je u 84. minuti.

"Ne bih se mnogo toga osvrtao. Bili smo mnogo bolji, promašili smo pet-šest "mrtvih" prilika, a oni nisu došli do gola. Mnogo nedisciplinovana ekipa, ali opet kažem, ne bih mnogo oko toga. Ko gubi ima pravo da se ljuti", rekao je za SportSport.ba treren juniora Tuzla Cityja, Mensur Dedić.

Nekoliko igrača Tuzla Cityja koji su izborili nastup u Premijer ligi ipak neće igrati u elitnom rangu jer su izlazna godišta.

"Tako je, ali vjerovatno će mnogi od njih ostati u klubu pa će iduću sezonu igrati na posudbi. Nešto u Gradini u Prvoj ligi Federacije, a nešto u drugim, da tako kažem, bratskim klubovima. Ovo je zlatna generacija kluba i ponosan sam što sam trenirao ove dječake. Nekoliko igrača iz kadetske selekcije koja je igrala u Premijer ligi biće prekomandovano u juniorsku selekciju. Ima tu kvalitete, neke sam već koristio u ovom doigravanju. Premijer liga za juniore je jako kvalitetna, mislim da će nam biti teže ostati, nego što nam je bilo ući. Međutim, red, rad i disciplina i rezultati će doći. Naš cilj će biti da postanemo stabilan premijerligaš u ovom uzrastu", govori trener koji je Tuzlu City (tadašnju Slogu Simin Han) uveo u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Presretni su u Tuzla Cityju, bar tako kaže Dedić. A, posebno je sretan počasni predsjednik kluba Azmir Husić.

"Presretni smo svi, kako i ne bismo bili? Mi smo i prošle godine bili u doigravanju, imali smo želju da osigurama tada Premijer ligu. Ali, nismo uspjeli, no nismo se ni "raspali". Sva ta djeca su ostala u klubu, dobro smo radili, naša Uprava zatim sekretar Munib Subašić kojem želim od srca da se što prije oporavi i počasni predsjednik su nam osigurali vrhunske uslove i normalno je da su svi sretni zbog ovog uspjeha. Koliko je Azmiru bilo stalo do ove generacije najbolje se vidi iz toga na koliko je utakmica bio prisutan. Mislim da pored svih svojih obaveza zadnjih 10 utakmica nije propustio. Uvijek je bio tu, davao nam je svima podršku, bodrio je momke i na kraju smo mu dali mnogo razloga za slavlje", zaključio je Dedić.

Top Komentari

Invisible80
Ako možete vi da mi skrojite komentar, pa da ga ja samo objavim, da mi ne brišete komentare, nabijem i vas i gospodina krme debelo
5 8
mirza24
Svaka cast Deda tebi i tvojim igracima i puno uspjeha u Premijer ligi
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi