Juniori Tuzla Cityja u PLBiH: Kada i zbog čega su isključena četiri člana juniorske ekipe Čelika ?

Delegat sve zabilježio u zapisniku

Juniori Tuzla Cityja u PLBiH: Kada i zbog čega su isključena četiri člana juniorske ekipe Čelika ?

H. Zilić

Dosta bure podiglo se nako finalne utakmice završnice Omladinskog prvenstva FBiH u kojem je FK Tuzla City sa 1:0 savladao Čelik i izborio plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon meča Zeničani su imali dosta prigovora na suđenje Mirze Tičića i pomoćnika, a oglasio se i trener Čelika Adis Nurković koji nije bio zadovoljan suđenjem, ali i ponašanjem domaćina na ovom meču.

Delegat susreta Mirsad Džuzdanović iz Živinica je nakon meča u zapisnik upisao nesportska ponašanja igrača, ali i klupe Čelika.

Posebno se to odnosi na trenera Armina Duvnjaka koji je nakon isključenja nastavio sa psovkama.

"Duvnjak Armin (84- nesportsko ponašanje - učestalo prigovaranje i negodovanje na odluku glavnog suca. Nakon napuštanja terena za igru nastavlja psovati i prijetiti svim službenim licima", stoji u izvještaju delegata utakmice.

Pored navedenog i pojedini igrači Čelika su imali nesportska ponašanja i prigovaranja na sudijske odluke.

"NK Čelik: 5 Muračević Amar (70 - nedozvoljeno oštar start i 90+2 - Nesportsko ponašanje; prigovor na odluku glavnog suca. Nakon napuštanja terena za igru, igrač nastavlja psovati majku i prijetiti glavnom sucu) 23. Durmo Adi (vrijeđanje nakon utakmice: Psovanje majke, oca glavnom sucu utakmice uz konstantne prijetenje da neće izaći živ sa terena za igru. 88. Karabegović Hamza (nakon meča nasliništvo Udaranje s obje šake u predjelu prsa glavnog suca, nakon čega nastavlja s apsovkama, prijetnjama te pljuvanjem prema glavnom sucu)", stoji u izvještaju delegata.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U nastavku teksta pogledajte zapisnik sa pomenute utakmice i šta je sve delegat Džuzdanović zabillejžio po završetku iste.

Top Komentari

user1581831304
De snimak objavite da vidite sta se sve sudilo tuzli cityi
8 4
LiliKes
Muračević dobija crveni zato što mu je koljeno iskočilo ybm li vam majku sudijsku
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi