Tuzla City poražen u prijateljskoj utakmici od zagrebačke Lokomotive

Domaći slavili nakon preokreta

Tuzla City poražen u prijateljskoj utakmici od zagrebačke Lokomotive

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja poraženi su danas sa 2:1 u prijateljskom meču od zagrebačke Lokomotive.

Prvu veliku šansu na utakmici vidjeli smo u 16. minuti i to pred golom Lokomotive. Džafić je centrirao, a u šansi je bio Čeliković koji nije uspio poslati loptu u mrežu i ostalo je 0:0.

Međutim, Tuzla City je u 29. minuti uspio da povede sa 1:0. Mešinović je iskoristio grešku odbrane Lokomotive i pogodio je za vodstvo bh. premijerligaša.

Ipak, u 36. minuti utakmice Lokomotiva je uspjela da poravna na 1:1 kaad je jedan od igrača zagrebačkog tima savladao Fejzića.

Lokomotiva je na samom startu drugog poluvremena mogla do vodstva, ali Fejzić je odličnom odbranom spasio Tuzla City.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Lokomotiva dolazi do preokreta. Nakon gužve u šesnaestercu lopta završava u mreži Tuzla Cityja i to je 2:1 za domaći tim.

Veliku šansu već u narednom napadu imao je David koji je mogao da poravna na 2:2, ali okvir gola spašava Lokomotivu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je Lokomotiva pobijedila sa 2:1.

Igrače Tuzla Cityja nakon priprema u Sloveniji očekuje povratak u Tuzlu jer već narednog vikenda počinje nova sezona Premijer lige BiH, a ovaj tim u prvom kolu gostuje Sarajevu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Husrefe odlazi i ne kradi više azmira
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi