Važan potpis uz Tuzla Cityju, poznati i mogući protivnici u Evropi

Debitant na eurosceni

Važan potpis uz Tuzla Cityju, poznati i mogući protivnici u Evropi

A. Čaušević

Premijer liga BiH će u novoj sezoni imati debitanta na eurosceni, u pitanju je Tuzla City.

Tuzla City će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu i neće imati status nositelja.

Iz tuzlanskog kluba su saopštili moguće protivnike. Sigurno je da ima rivala po mjeri, a definitivno tu je i ekipa koje treba izbjeći ukoliko se želi plasman u drugo pretkolo.

Iz regiona Tuzla City može izvući makedonsku Shkendiju, zatim slovenačku Muru ili Olimpiju, podgoričku Budućnost, Dritu s Kosova ili albanski Partizani, što su zbog blizine poželjniji protivnici, ali ima i drugih potencijalnih rivala.

Lista potencijalnih protivnika izgleda ovako:

Flora Tallin (Estonija), Shkendija Tetovo (Sjeverna Makedonija), Riga FC (Latvija), Olimpija (Slovenija), KuPS Kuopio (Finska), CS Fola Esch (Luksemburg), Budućnost Podgorica (Crna Gora), Mura (Slovenija), Drita (Kosovo), Dinamo Minsk (Bjelorusija), B36 Torshavn (Farski Otoci), FK Liepaja (Latvija). Petrocub Hincesti (Moldavija), Europa FC (Gibraltar), Partizani (Tirana), Breidablik (Island), HB Torshavn (Farski Otoci), Gzira United (Malta), Milsami (Moldavija), Kauno Žalgiris (Litvanija), Bala Town (Vels), St Joseph's (Gibraltar), Crusaders (Sjeverna Irska), Pogon Poljska…

Prva utakmica u okviru Konferencijske lige je 7.jula, a revanš sedam dana kasnije. Kako sada stvari stoje Tuzla City će domaće mečeve igrati na stadionu Grbavica.

Inače, iz tuzlanskog kluba je i saopštena vijest o važnom potpisu. U naredne tri godine u keipi će ostati Huso Karjašević, prava radilica na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ponuda je naravno bilo, igram u jako dobroj ekipi ali nisam se puno dvoumio kada sam dobio ponudu za nastavak saradnje. Jako sam sretan zbog ostanka i vjerujem u još bolje rezultate", kazao je Karjašević poslije potpisa trogodišnjeg ugovora.

Prije dolaska u Tuzla City Karjašević koji je rođen u Njemačkoj je nastupao za Regensburg i Podrinje iz Janje.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ISTINA
Ove treba izbaciti iz lige zbog prodaje utakmice Posušju,sve ostalo je farsa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi