Posušje slavilo na Tušnju i kolo prije kraja osiguralo opstanak, ispali Radnik i Rudar

Velika pobjeda gostiju

Posušje slavilo na Tušnju i kolo prije kraja osiguralo opstanak, ispali Radnik i Rudar

E. Škorić

U meču 32. kola Premijer lige BiH Tuzla City je ugostio Posušje, a završeno je rezultatom 1:2

Posušaci su bili na korak da osiguraju opstanak, a danas su riješene sve dileme. Osim što neporaženi napustili Tuzlu, čak i trijumfovali, u prilog im je ionako išao poraz Rudara u Bijeljini od Radnika.

Bilo kako bilo, Radnik i Rudar su ispali, a Posušje sada može mirno čekati posljednje koliko kada će pred svojim navijačima odmjeriti snage s Borcem.

Što se tiče same utakmice protiv drugoplasirane Tuzle, gostima je vodstvo donio Zvonimir Vukoja ranim golom, koji je još u drugoj minuti matirao domaćeg golmana.

Rasterećeni domaći sastav nije posebno priljirao, ali je uspio da izjednači preko Sulejmana Krpića koji je zabio s penala, koji je došao nakon niza promašaja gostiju. U 68. minuit Vukoja je pucao tik pored gola Fejzića. Leko je potom pogodio okvir gola, a onda ponovo Vukoja u šansi. 

I onda u nadoknadi Leko ipak pogađa za pobjedu Posušja.

Oglasi

U posljednjem kolu će Tuzlaci gostovati u Trebinju kod Leotara, čime će biti spuštena zavjesa za po njih jako uspješnu sezonu jer su po prvi put izborili Evropu.

Tuzla City - Posušje 1:2 (Krpić 78 penal/ Vukoja 2, Leko 90)

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Mehmedović, Mehanović, Čeliković, Mehidić, Mendeš, Mešinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Horkaš, Barišić, Bešlić, Landeka, Krišto, Maglica, Ilinković, Pavković, Lučić, Vukoja, Ramović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Ovako je davao bodove i Drini iz Zvornika. Seljački klub
5 4
user1613424508
Prijavio plate igraca ko da u bingu rade na kasama da porez nebi slycajno drzavi placo a busa se ko cvijet srebrenice i tako to a ova sloga postoji da se pare peru
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi