"Želimo tri boda na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku"
Foto: E. Dindić

Press Cityja pred Posušje

"Želimo tri boda na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku"

E. Ganibegović

Tuzla City takmičenje u Premijer ligi BiH nastavlja utakmicom protiv Posušja.

Ta utakmica na rasporedu je sutra od 17:30 u Srebreniku, a radi se o zaostaloj utakmici drugog kola koju su Tuzlaci odgodili radi nastupa u Evropi.

Na današnjoj press konferenciji prisutnim medijima prvo se obratio trener Cityja, Dragan Jović.

"Nastavljamo igrati u ubrzanom ritmu srijeda-subota, dočekujemo Posušje. Naše su ambicije na domaćem terenu, koji je ovaj put u Srebreniku, da osvojimo tri boda uz maksimalno poštovanje prema ekipi Posušja koja je u zadnjem kolu pobijedila i očito je da je njihova forma u usponu", kazao je Jović pa najavio promjene u timu:

"Mi, poučeni iskustvom iz ove zadnje utakmice sigurno da ćemo izvršiti neke promjene u timu, nešto što na kraju moramo učiniti pošto Huso Karjašević ima tri žuta kartona i pod suspenzijom je, a nešto i iz razloga da osvježimo ekipu i igračima koji do sada nisu imali dužu minutažu damo priliku u ovoj utakmici kako bi svojom svježinom donijelu novu energiju u tim."

"Očekujemo pobjedu i ovaj put pozivam sve navijače i ljude u Srebreniku da dođu da podrže ovu ekipu. Ja sam siguran da će im se momci igrom i zalaganjem na terenu na najbolji mogući način odužiti", istakao je trener Tuzlaka.

Nakon njega, riječ je dobio i prvotimac Mićo Kuzmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa Posušja, znamo da ima, da je kolektivno dobra i da ima pojedinaca koji su dobri u toj ekipi. Mi želimo da popravimo utisak iz prošle utakmice gdje nismo baš bili na nivou koji smo očekivali. Sljedeća utakmica koju igramo želimo da damo svoj maksimum i da ispoštujemo dogovore koje smo dogovarali u svlačionici i ako to uradimo mislim da pobjeda neće izostati", rekao je on.

Osim ove, sutra se igra još jedan zaostali meč drugog kola, a u pitanju je utakmica Veleža i Igmana koja će biti odigrana u Gabeli.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi