Musemić: Nije bilo baš perfektno, ali vrlo važna pobjeda nakon dva teška poraza

Tuzla City bolji od Radnika

Musemić: Nije bilo baš perfektno, ali vrlo važna pobjeda nakon dva teška poraza

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su na svom terenu pobijedili Radnik sa 2:0 u meču 27. kola Premijer lige BiH.

Tuzla City je rutinski uspio da dođe do nova tri boda protiv kluba iz Bijeljine koji je nakon poraza u sve težoj situaciji što se tiče borbe za opstanak.

Sve do 28. minute većih uzbuđenja nije bilo, a zatim Tuzla City nakon odlične akcije dolazi do vodstva. Goran Brkić fenomenalno pronalazi Mišića, a ovaj lobuje Bilobrka i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Konačnih 2:0 domaći tim postavio je u 65. minuti. Nakon odlične akcije Nukić ubacije za Crnkića koji matira golmana Radnika i donosi miran završetak meča svojoj ekipi.

Nakon utakmice svoje prve utiske otkrio je i trener domaćeg tima Husref Musemić.

"Da je bilo baš perfektno i nije, ali vrlo važna pobjeda nakon dva teška poraza koji su se desili u kratkom vremenu u četiri-pet dana. Uspjeli smo da pobijedimo što je u ovom trenutku najbitnije da ekipa vrati samopouzdanje. Mislim da smo zasluženo pobijedili i čestitke mojim igračima", rekao je Musemić i dodao.

"Mi smo u prvom poluvremenu imali još jednu ili dvije dobre prilike, gosti su imali jednu pred kraj meča gdje je Fejzić dobro reagovao. Evo, to je fudbal. Mogli su dovesti meč u neizvijesnost da je zabio gol za 2:1 već je do neizvijesna utakmica. Još se jednom pokazalo da je fudbal interesantna igra".

Trener Tuzla Cityja otkrio je i očekivanja do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujemo da igramo što bolje možemo, a za šta će to biti dovoljno koliko ćemo osvojiti šta to je druga stvar. Želimo da igramo što bolje i da osvojimo što više bodova. To sam rekao kada sam došao i to govorim ponovo. Vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno", zaključio je Musemić.

Tuzla City je nakon ove pobjede ostao šesti sa 44 boda, dok je Radnik deseti sa 21 bodom i očekuje ih grčevita borba za opstanak u preostalih šest kola.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi