Jagodić krenuo porazom na klupi tima iz Bijeljine: Tuzla City rutinski do tri boda protiv Radnika

Trijumf tuzlanskog tima

Jagodić krenuo porazom na klupi tima iz Bijeljine: Tuzla City rutinski do tri boda protiv Radnika

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Tuzla City je u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladala Radnik iz Bijeljine sa 2:0.

Gosti su u Tuzlu stigli sa Vladom Jagodićem kao novim trenerom, a on je obećao da će njegov tim u svakom meču ići na bodove, no danas njegov tim nije previše pokazao.

Dosta čvrsto se ušlo u ovaj meč sa obje strane, ali je Tuzla City bila ta koja je potpuno kontrolisala loptu, a u 13. minuti domaći stvaraju prvu šansu.

Mišić iz kornera pronalazi Crnkića. Ipak, iz dobre pozicije krilni napadač domaćih ne pogađa gol sa svega nekoliko metara i loptu šalje preko gola.

Sve do 28. minute većih uzbuđenja nije bilo, a zatim Tuzla City nakon odlične akcije dolazi do vodstva. Goran Brkić fenomenalno pronalazi Mišića, a ovaj lobuje Bilobrka i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Do kraja prvog dijela još dva pokušaja domaćih. Badji u 41. minuti gađa dobro glavom, Bilobrk brani, da bi nakon kornera Morris sa svega nekoliko metara loše šutirao i poluvrijeme je završeno vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Oglasi

Radnik nešto ofanzivnije ulazi u drugo poluvrijeme, no tim iz Bijeljine nije mogao da stvori neku ozbiljnu šansu pred golom domaćeg tima.

Tek u 61. minuti Radnik stvara dobru šansu. Gosti prave dobru akciju, ali Mekić iz dobre pozicije slabo šutira i Fejzić to dobro brani.

Tuzla City u 65. minuti stiže do drugog dijela. Bila je to odlična akcija domaćeg tima, Nukić ubacuje za Crnkića, a ovaj zabija za sigurnih 2:0.

Radnik je u finišu imao veliku šansu da se vrati u meč.  Motika je imao pravi zicer da zabije pogodak, ali mu je Fejzić skinuo udarac i ostalo je 2:0 do kraja meča.

Tim iz Bijeljine nastavlja borbu za ostanak u Premijer ligi BiH, dok je Tuzla vjerovatno uhvatila posljednji voz u borbi za evropska takmičenja i do kraja sezone će morati biti perfektni.

Oglasi

Premijer liga BiH, 27. kolo:

Tuzla City - Radnik 2:0

FK Tuzla City: Fejzić, Barišić, Crnkić, Brkić, Karjašević, Badji, Mišić, Mehidić, Nukić, Doffo, Morris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Radnik Bijeljina: Bilobrk, Simonović, Sušić, Filipović, Mekić, Popara, Milenković, Jelić, Vušurović, Motika, Šubert.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Nemoguće onakav trener da krene porazom.
5 0
starmac
Pa šta očekivati drugo od demagoga.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti