Bh. fudbal ovo ne pamti: Pogled na tabelu PLBiH sve Tuzlake čini ponosnim
FOTO: E. Dindić

Sjajan start sezone FK Tuzla City i FK Sloboda

Bh. fudbal ovo ne pamti: Pogled na tabelu PLBiH sve Tuzlake čini ponosnim

H. Zilić

Pogled na tabelu nakon nepotpunog drugog kola Premijer lige BiH otkriva detalj koji nismo imali priliku često gledati u našem fudbalu.

Liderske pozicije drže dva tuzlanska tima, FK Tuzla City i FK Sloboda, a Tuzla ovakav start svojih fudbalskih pulena ne pamti.

Izabranici Husrefa Musemića u prva dva kola savladali su sarajevske rivale FK Sarajevo sa 1:2 i FK Željezničar sa 2:1, dok je Sloboda savladala Rudar Prijedor sa 1:0, a zatim i Radnik iz Bijeljine sa 1:2.

Tuzlanski klubovi će ostati lideri nakon drugog kola, ako Leotar sutra ne iznenadi i ne savlada Borac u Banja Luci, obzirom da je duel Zrinjski  -Veleža prolongiran, tako da bi moglo desiti da Tuzla City i Sloboda budu jedina dva tima sa maksimalnim učinkom nakon dva kola.

Naravno, suviše je rano davati bilo kakve komentare, ali ako se po jutru dan poznaje u Tuzli bi ovo mogla biti zanimljiva i veoma dobra fudbalska sezona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City ne krije visoke ambicije, a čini se da je Žižović posložio Slobodu i navijači na Tušnju mogu biti itekako zadovoljni, tako da će i Sloboda u nastavku sezone biti nezgodan rival za sve klubove.

U trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City će igrati derbi u Banja Luci protiv ekipe Borca, dok će Sloboda na Tušnju dočekati tim Leotara.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1627100363
Sloboda šampion...
14 5
Matic
Pa imali su najlakse protivnike :)
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi