U Tuzla Cityju optimisti pred Slogu: "Samo nas pobjeda zadovoljava"

Duel klubova iz donjeg dijela tabele

U Tuzla Cityju optimisti pred Slogu: "Samo nas pobjeda zadovoljava"

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja u nedjelju igraju u Srebreniku protiv Sloge Meridian u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas su Plavi održali i press konferenciju pred ovaj susret.

Utakmica u Srebreniku igrat će se od 13 sati i to će biti prilika za Tuzla City da se iskupi svojim navijačima za poraz u prošlom kolu od Veleža sa 3:0 na istom terenu.

Tuzla City je prije nekoliko dana podigao samopouzdanje pobjedom protiv Rudara iz Prijedora s ubijedljivih 5:0 u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, te je jasno da u dobrom raspoloženju dočekuju meč protiv Sloge.

U prostorijama tuzlaskog kluba održana je danas press konferencija, a novinarima se obratio trener ovog tima Milenko Bošnjaković.

Trener Tuzla Cityja je zadovoljan kako ekipa radi i igra, te je svjestan da ih opet očekuje težak teren u Srebreniku.

"Dobro radimo, dobro igramo. Momcima nemam šta prigovoriti. Protiv Veleža nismo zaslužili poraz. Ali to je fudbal. Teren će biti opet težak ali kakav je nama takav je i njima. Hvala ljudima iz Gradine koji se trude da nam pripreme što bolje uslove", rekao je Bošnjaković.

Oglasi

Na press konferenciji bio je i defanzivac domaćeg tima Jasmin Čeliković koji je poručio da samo pobjeda može zadovoljiti ovaj tim.

"Bodovi su važni i nama i protivniku. Jer se radi o klubovima koji se bore za opstanak. U takvoj situaciji samo nas pobjeda zadovoljava", dodao je Čeliković.

Kao što smo naveli meč u Srebreniku igra se od 13 sati, a glavni sudija ove utakmice će biti Mateo Musa iz Čitluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegovi pomoćnici na ovoj utakmici su Goran Dujak iz Odžaka, te Sreden Udovičić iz Prijedora. Četvrti sudija će biti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Tuzla City je trenutno tek deseti na tabeli sa 21 osvojenim bodom i ima samo bod više u odnosu na Igman koji je posljednji. S druge strane, Sloga je trenutno osma sa 22 osvojena boda.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi