Gostima uslovi za igru nisu bili regularni, Bošnjaković odgovara: "Ista je lopta i teren"
Gosti nezadovoljni stanjem terena u Srebreniku kao i uslovima u kojima se meč igrao (Foto: Screenshot)

Nezadovoljstvo tima iz Prijedora

Gostima uslovi za igru nisu bili regularni, Bošnjaković odgovara: "Ista je lopta i teren"

M. Šljivak

FK Tuzla City je u prvom meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Srebreniku razbila Rudar-Prijedor s 5:0 i na taj način je gotovo sigurno osigurala plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

Tuzla City potpuno je pregazila Rudar Prijedor. Gosti su izgledali nemoćno pred tuzlanskim klubom i na kraju su kući ispraćeni s pet pogodaka u mreži.

Trener gostujućeg tima Bojan Krulj nezadovoljan je uslovima u kojima se ovaj meč igrao. Tvrdi da nisu bili regularni.

"Čestitam Tuzla Cityju na zasluženoj pobjedi. Kako sam vidio utakmicu? Nisam je vidio. Uslovi nisu bili adekvatni i neću više ništa reći", rekao je Krulj i dodaje:

"Mi smo dali maksimum i u drugoj utakmici ćemo se potruditi da budemo bolji", istakao je trener Rudara nakon utakmice.

S druge strane rezultatom svakako može biti zadovoljan trener Cityja Milenko Bošnjaković. On je istakao kako je cilj bio napuniti mrežu protivnika kako bi u revanš ušli veoma mirni.

Oglasi

"Željeli smo pobijediti što više razlike da imamo miran uzvrat. Uspjeli smo u tome", poručio je Bošnjaković i osvrnuo se na komentar kolege Krulja o neregularnim uslovima za igru:

"Što se tiče uslova, lopta je bila ista i nama i njima, teren isto. Čestitam svojim momcima. Vidjeli smo neke druge momente što nismo ranije znali. Guramo dalje, okrećemo se prvenstvu. Sretan sam zbog pobjede i što niko nije povrijeđen", poručio je trener FK Tuzla City.

Za tuzlanski tim će revanš u Priejdoru biti odrađivanje posla za plasman u polufinale, a mnogo veći izazovi ovom klubu predstoje u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Tamo Tuzla City uz veliki broj ekipa vodi žestoku bitku za opstanak. Klub je loše ušao u drugi dio sezone porazom protiv FK Velež i trenutno su tek na 10. mjestu tabele s bodom više od Slobode i Igmana koji su u zoni ispadanja.

Tuzla City u nedjelju igra još jedan jako bitan meč i u Srebreniku dočekuje Slogu Meridian.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi