Zrinjski na Tušnju odradio malo jači trening i čekirao kartu za finale Kupa

Mostarci pobijedili Tuzla City sa 0:3

Zrinjski na Tušnju odradio malo jači trening i čekirao kartu za finale Kupa

Admin Čaušević

Zrinjski je sa skoro dvije noge u finalu Kupa BiH nakon što je u prvom meču polufinala na stadionu Tušanj sa ubjedljivih i poprilično laganih pobijedio Tuzla City rezultatom 0:3.

U još jednom susretu Zrinjski je pokazao veliku superiornost za bh. standarde te je utakmica na Tušnju djelovala kao malo jači trening za izabranike Krunoslava Rendulića.

Nakon uvodnih 10 minuta sve je bilo gotovo. Mostarci su postigli dva brza gola te susret u potpunosti usmjerili u toku u kakvom su to vjerovatno i željeli.

Igrala se osma minuta kada se Memija lijepo probio po lijevoj strani, izašao je sam pred Fejzića i bez problema je poslao loptu u mrežu.

Drugi gol dva minuta kasnije. Itekako uspješna kombinacija Ćorluka - Bilbija je ponovo bila kobna za rivala. Desni bek je ubacio, a Bilbija rutinski pogodio glavom.

Domaćin se nakon dva primljena gola pokušao trznuti, Hadžić je imao jedan šut koji je otišao preko gola nakon dobre procjene Marića.

Oglasi

Finiš prvog dijela donosi penal za goste. Nukić je srušio Prskala, a sudija Irfan Peljto nije imao dilema. Bilbija je preuzeo odgovornost i rutinski pogodio.

Najbolji strijelac u historiji Zrinjskog je tako stigao do svog 124. gola u dresu Plemića te tako dodatno povećao prednost u odnosu na svoje pratitelje.

U nastavku nije bilo rezultatskih promjena. Gosti su bez problema kontrolisali utakmicu, dok domaćin nije imao snage da napravi nešto više. Izdvaja se situacija iz 73. minute kada je Čuze pogodio stativu.

Suma sumarum, potpuno zaslužena pobjeda Plemića za koje će revanš susret u Čitluku za dvije sedmice biti stvar formalnosti. S druge strane, Tuzla Cityju sada ostaje potpuni fokus na opstanak u ligi.

FK Tuzla City - HŠK Zrinjski 0:3 (Memija 8', Bilbija 10', 41'(p))

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Hadžić, Kuzmanović, Subašić, Čeliković, Mehidić, Pantelić, Ivaniadze.

HŠK Zrinjski: Marić, Čorluka, Barišić, Jakovljević, Memija, Zlomislić, Ivančić, Ilinković, Ćuže, Stanić, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
dupla na vidiku ...
9 3
Antikomunjara
a da napiswre i protivnike koje je Zrinjski imao na putu do ocitog finala?Sredio je to HDZ i Beus na vakat.Smjesno.To su vam oni"ugrozeni kmecavci" i "promicatelji evropskih vrijednosti".Od pocetka su bas imali"protivnike za trening"-sve drugoligasi i trenutno uzasno losu Tuzlu.Sve trece- i drugoligasi...
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi