Tužna ispovijest bivšeg igrača Arsenala: Htio sam se ubiti!

Emmanuel Eboue priznao

Tužna ispovijest bivšeg igrača Arsenala: Htio sam se ubiti!

Nekadašnji fudbaler Arsenala Emmanuel Eboue je u posljednjem intervjuu priznao da je jedno vrijeme bio toliko depresivan da je počeo ozbiljno razmišljati o samoubistvu.

Eboue se nalazi pod jednogodišnjom suspenzijom FIFA-e zbog toga što je odbio platiti agenta, a zbog te kazne je Sunderland raskinuo ugovor s njim.

Te stvari su pogodile fudbalera iz Obale Slonovače, koji je imao suicidalne misli.

"Postoje mnogi dani kada ne želim ustati iz kreveta. Jednog dana sam želio i da se ubijem, ali ostao sam snažan zbog svoje porodice. Da sam bio sam, bio bih zabrinut oko toga šta sam mogao učiniti", rekao je Eboue za The Telegraph, te dodao:

"To je najniži trenutak moje karijere. Desi se da provedem dan ili dva sam u sobi i nikako ne izlazim. Čitam Bibliju i razmišljam o svom životu i zašto mi je to sve trebalo".

Eboue je priznao da su ga razočarali bivši saigrači među kojim je i sunarodnjak Kolo Toure.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada se Kolo Toure borio sa svojom zabranoom, uvijek sam razgovarao s njim. Imao je problema u Celticu i stoga shvatam zašto nismo bili u kontaktu, ali neću reći ništa loše. Zaboravili su me i mnogi saigrači, a svi znaju moj problem. Nadam se da će me nazvati jednog dana".

Emmanuel Eboue je u svojoj karijeri nastupao za Beveren, Arsenal, Galatasaray i Sunderland, a za Obalu Slonovače je odigrao 78 utakmica. Sa FIFA-inom suspenzijom se suočio u martu ove godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi