Tužne slike iz Bugojna: Iskra se gasi, stadion u očajnom stanju

Nekadašnji premijerligaš na najnižim granama

Tužne slike iz Bugojna: Iskra se gasi, stadion u očajnom stanju

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Bugojanska Iskra proživljava najteže dana od osnivanja. Klub se nalazi pred gašenjem, a prvenstvo u Drugoj ligi Zapad starta 17.08.

Dvije sedmice do početka lige na Jakliću sve miruje. Prvotimci i ne planiraju krenuti sa radom, obustavljen je i rad svih omladinskih selekcija, te samo pravo čudo može spriječiti gašenje kluba.

A ono je čini se dugogodišnji plan odgovornih koji sada šute. Zatvorili su oči pred Iskrom, ne žele pokrenuti stvari sa mrtve tačke i prozvati one koji su klub sa bogatom tradicijom doveli na najniže grana.

Da je situacija teška, gotovo bezizlazna potvrđuje objava na facebook stranici NK Iskra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion Iskre nalazi se u očajnom stanju i samo najhrabriji odlučuju se prići istom.

"Ovako jutros izgleda prilaz našem stadionu Jaklić. Ovdje naša djeca trebaju da treniraju!? Šta rade referenti za sport u Općini, šta radi Sportski savez našeg grada? A, da, na turniru su i smješkaju se! Oko stadiona smeće koje se ne kupi već mjesec dana, a na samom stadionu zbog duga isključena električna energija! Ulazak u wc sigurno predstavlja opasnost od različitih bolesti!", stoji u objavi.

Top Komentari

Plavi21
Bruka. Ovom klubu treba pomoć.
1 5
Alen23
Šta radi sportski savez BiH šta rade tužioca u BiH niko nista da sam vlast doživotna robija bi išla dok je bio Basara bilo je super došao je Mehro koji je lopov svjetske klase i laganim stopama ti u Bugojnu imaš opasnu mafiju kojom se niko ne bavi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi