Na Jakliću se lopta ne kotrlja: Da li je došao kraj NK Iskra?

Bugojanci nisu ni startali sa pripremama za novu sezonu

Na Jakliću se lopta ne kotrlja: Da li je došao kraj NK Iskra?

Samir Mlaćo

Sedmicu dana nakon starta Prve lige FBIH, tačnije 17.08. starta nova sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad.

Iako do je prvenstva ostalo devetnaest dana, nije poznato koliko će timova nastupati u ligi. Teška situacija vlada u nekad respektabilnim klubovima bh. nogometa, NK Iskra i NK Vitez. Ova dva kluba nisu ni startala sa pripremama, te za sada nemaju namjeru ni krenuti.

Posebno teška situacija kulminirala je u Bugojnu. Nekadašnji premijerligaš i remonirani klub u bivšoj Jugoslaviji prepušten je sam sebi, na stadionu Jaklić čak je isključena i električna energija.

Planova o početku priprema nema, ako uopšte i postoje pripreme koje se mogu obaviti za dvadesetak dana.

Nije tajna da se u Bugojnu sve više priča o gašenju kluba, a u prilog tome ide i nezainteresovanost odgovornih u gradu koji ne žele uopšte govoriti o ovoj temi.

Problemi Iskre traju veću dugi niz godina, a posebno vrijedi istaći period kada je klub prepušten Sportskom savezu Općine Bugojno na čelu sa tadašnjim predsjednikom Nedžadom Šečićem.

O tome kako su anonimusi koji vode ovu organizaciju radili najbolje govori podatak da je trenutno blokiran račun NK Iskra, ali i Sportskog saveza.

Tako je Iskra ostala i bez načina za finansiranje, pa je svako normalno funckionisanje, ako je ono i ranije postojalo, u šta mnogi s pravom sumnjaju, postalo nemoguća misija.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Zanimljivo da sa pripremama nisu krenuli ni omladinske selekcije Iskre, a navijači, građani i oni istinski sportski radnici u Bugojnu nadaju se da će odgovorni izaći u javnost i objasniti ko je ponos grada odveo u ponor...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi