Travniku bod, sigurne pobjede Viteza i Kiseljaka, poraz Iskre

Druga liga Zapad

Travniku bod, sigurne pobjede Viteza i Kiseljaka, poraz Iskre

S. Mlaćo

Danas je odigrano pet susreta 26. kola, ujedno posljednjeg, Druge lige Zapad.

Titulu je već ranije osvojio NK Travnik koji je danas remizirao kod Rudara iz Han Bile (2:2).

Alić je doveo Rudar u vodstvo, izjednačio je Šero, da bi za potpuni preokret pogodio Kršić. Duboko u sudijskoj nadoknadi bod domaćima donosi Karahodža.

FK Vitez je sa 4:1 deklasirao Busovaču. Za Vitežanu su pogađali Erdin Ramić, Ammar Haskić, Samir Adilović i Admir Zukan. Jedini pogodak za goste djelo je Filipa Pleića.

Brekovica je sa 2:1 nadigrala Iskru. Bajrović je rano doveo domaće u vodstvo, izjednačio je rezervista Admer Šabić i pokazao da se na njega može ozbiljno računati u narednom periodu.

Pobjedu domaćima u 89.minuti donosi Armin Karabegović.

Istim rezultatom Sloga je savladala Vlašić 2:1, dok je Kiseljak sa 8:0 deklasirao Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Gosti su doputovali sa deset nogometaša, a već nakon prvog poluvremena bilo je 5:0. Strijelci su bili po dva puta Ajdin Grošo i Tarik Ganija, te jednom Vlatko Bošnjak. U nastavku su pogađali Bošnjak, Komšić i Ganija.

Kada je tabela u pitanju, Travnik je završio na prvom mjestu sa 54 osvojena boda, FK Vitez ima 45, a Iskra 41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi