Tvorac velikog Intera ima novi klub?

Vraća se na scenu

Tvorac velikog Intera ima novi klub?

Italijanski mediji javljaju kako bi se Massimo Moratti mogao vratiti u tamošnji fudbal.

Bivši predsjednik Intera i jedna od najvećih legendi u historiji Nerazzura na sceni nije još od 2014. godine, međutim u jeku korona virusa navodno je Moratti voljan da - kupi klub.

Prema informacijama koje dolaze sa Apenina, Moratti je voljan da dio bogatstva uloži u kupovinu drugoligaša Cremonesea koji je tokom devedesetih bio u najelitnijem italijanskom takmičenju.

Cremonese se nalazi veoma blizu Milana i ne čuti što je Morattiju interesantan, a ideja da kupi klub dopada se i navijačima, pogotovo jer bi njegovim dolaskom sasvim sigurno "prodisali" i ne bi vodili borbu za opstanak u Serie B kao danas.

Iduća sezona u Serie B bi ujedno donijela i novo rivalstvo Morattija i Berlusconija koji je, podsjetimo, sa svojom Monzom trenutno vodeći u trećem rangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti