Edina Džeku su pohvalili mnogi, ali rijetko ko je to uradio kao Massimo Moratti

Legendarni predsjednik Intera o Dijamantu

Edina Džeku su pohvalili mnogi, ali rijetko ko je to uradio kao Massimo Moratti

A. Čaušević

Porodica Moratti je niz desetljeća gazdovala Interom, a upravo za njihovo vrijeme stvorene su dvije najuspješnije generacije Nerazzurra. 

Angelo Moratti je sredinom 60-ih godina bio prvi čovjek milanskog kluba, a od 1995 do 2013. godine vlasnik Intera bio je njegov sin Massimo.

Massimo je poznat kao osoba koja nikad nije štedila novac na fudbalere te su u vrijeme njegovog mandata na Giuseppe Meazzi igrali mnogi najbolji igrači svijeta, narodski rečeno znao je šta valja.

S obzirom da je izuzetno cijenjen i upoznat sa kvalitetom fudbalera njegova riječ ima težinu zbog čega komplimente koje je dao Edinu Džeki ne treba uzeti zdravo za gotovo.

Džeko je već puno desetljeće u grupi najboljih svjetskih napadača, za taj period primio je mnogobrojne pohvale, ali rijetko ko ga je dobro pohvalio kao Moratti.

Upitan kojeg igrača Rome bi doveo u svoj tim legendarni gazdna Nerazzurra je bez razmišljanja kazao da je to Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeku smatram izuzetno jakim, pametnim, dobrim, konstantnim, zabija golove, čini da drugi zabijaju. Dobar je", kazao je Moratti.

Upravo će Džeko biti naredna najveća opasnost za Morattijev voljeni klub jer će u petak na stadionu Giuseppe Meazza snage odmjeriti Inter i Roma.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi