U Akademiji FK Sarajevo zadovoljni nakon duela sa Drinom

Pobjede kadeta i juniora Sarajeva

U Akademiji FK Sarajevo zadovoljni nakon duela sa Drinom

O. Lekić

Danas su kadeti i juniori FK Sarajevo u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine nadigrali Drinu iz Zvnornika. Kadeti Bordo tima su slavili 5:1 uz četiri pogotka fenomenalnog Hadžića, dok su juniori slavili 2:0.

"Danas smo pobijedili, što nas raduje. Većim dijelom smo pokazali agresivnu i disciplinovanu igru. U klupskoj Akademiji dječacima želimo usaditi pobjednički mentalitet i ne ostavljamo se naše filozofije. Želimo praviti igrače za prvi tim i nekoliko mladih igrača se prije par dana priključilo našem radu, obzirom da su boravili sa prvim timom na pripremama. Smatram da smo na dobrom putu i da u našim redovima imamo kvalitetnih dječaka, koji će prije ili poslije doći do prvog tima, za službenu stranicu FK Sarajevo je istakao trener juniora Sanjin Alagić, dok je trener kadeta Dženan Uščuplić dodao:

“Mnogo smo posvećeni individualnom radu sa ovim mladim, talentovanim dječacima, koji sigurno imaju kvalitet. Vrijedno radimo kako bi napravili igrače za prvi tim Sarajeva, mada ne zapostavljamo ni adekvatnu pripremu za takmičarske utakmice. Možemo biti zadovoljni današnjim rezultatom, ali što se tiče igre, vjerujem da ćemo kontinuirano napredovati”.

Iako pobjede gode, šef Akademije FK Sarajevo, Almir Hurtić, je istakao da rezultati nisu primarni.

“Od samog početka rada Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo naš primaran cilj jeste kvalitetan rad sa dječacima, dobra selekcija i kontinuirani napredak kroz određeni vremenski period kako bi dobili igrače, koji mogu konkurisati u prvom timu našeg kluba. Naravno, ne možemo rezultat zanemariti, ali ako neku utakmicu izgubimo nije tragedija, jer naš cilj je prevashodno stvarati kvalitetne mlade igrače. Nekada, zbog rotacije i našeg sistema rada veliki broj mladih igrača dobije priliku da nastupa za starije selekcije i oni ne uspjevaju da ostvare željeni rezultat. Mi se takmičimo, želimo, naravno, biti najbolji, i prošlogodišnji uspjesi u nekoliko kategorija nam daju za pravo da i ove godine očekujemo trofeje, ali smo u potpunosti svjesni da je najveći dobitak za Akademiju kluba da u prvom timu imamo igrače poput Kadušića, Mihojevića, Radovca i drugih", istakao je Hurtić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije