U Barceloni bijesni jer smatraju da ih je sudija žestoko oštetio protiv Cadiza

Da li je ovo bio penal?

U Barceloni bijesni jer smatraju da ih je sudija žestoko oštetio protiv Cadiza

Endin Čaušević

Cadiz i Barcelona igraju trenutno meč petog kola španske La Lige.

U okršaju ovih klubova u prvom poluvremenu nismo vidjeli golove iako je bilo nekoliko dobrih prilika.

Očekivano dominirala je Barcelona koja je imala dvije velike prilike u prvom dijelu preko Raphinhe i Memphisa Depayja, ali je Cadiz nekako uspio da zadrži svoju prednost.

Međutim, detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme desio se u 38. minuti utakmice kada su gosti tražili penal.

Alejandro Balde je pao u kaznenom prostoru Cadiza nakon duela s jednim od igrača ovog tima, ali se glavni sudija nije oglašavao.

Xavi je negodovao zbog takve odluke i tražio je od sudije da se konsultuje s VAR sobom jer je bio siguran da je to bio penal za njegov tim.

Oglasi

No, glavni sudija Del Cerro je to samo ignorisao i vjerovao je da je donio pravu odluku i pokazao je da se utakmica nastavi.

I navijači Barcelone vjeruju da je njihov tim oštećen u ovoj situaciji, a ovaj detalj postao je hit na društvenim mrežama.

Kontakta između Baldea i igrača Cadiza je bilo, a da li je to bilo baš za najstrožiju kaznu procijenite samo kada pogledate sporni detalj s ove utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/Wotyyt/status/1568651781286109188[/twitter]

Treba istaći da Barcelona igra u dosta izmijenjenom sastavu jer Xavi želi da odmori svoje najbolje igrače za utorak i veliki derbi u Ligi prvaka kada će njegov tim gostovati ekipi Bayerna.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
U barceloni su bijesni od kad postoje. U stvari , vise su ocajni. Jer postoji Real Madrid.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti