U Barceloni biranim riječima opisali Pjanića
Foto: EPA

Konačno gotov transfer

U Barceloni biranim riječima opisali Pjanića

Saga oko transfera Miralema Pjanića danas je konačno okončana.

Prethodnih mjeseci brojni evropski velikani dovodili su se u vezu s Pjanićevim imenom, ali njegova želja bila je isključivo da karijeru nastavi u Barceloni koja je i zvanično potvrdila ovaj transfer.

Naš sjajni reprezentativac je sa Barcelonom potpisao četverogodišnji ugovor prema kojem će na godišnjem nivou zarađivati skoro osam miliona eura, a u svom ugovoru imat će otkupnu klauzulu od čak 400 miliona eura.

U Barceloni su uvjereni da su napravili pravi posao dovođenjem Pjanića za kojeg su u objavi na svojoj stranici imali samo riječi hvale.

"Pjanić je igrao na svakoj poziciji u veznom redu, bilo da je u pitanju ofanzivna uloga kakvu je imao u Metzu ili nešto dublja poput one u Lyonu i Romi. Sposobnost da se može priključiti napadima iz dubine i fenomenalno izvođenje slobodnih udaraca omogućili su mu i da se nerijetko nađe u ulozi strijelca", naveli su iz Barcelone.

Na tome nisu stali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Osim toga, njegovi tehnički kvaliteti, vizija igre i požrtvovanost čine ga jednim od najboljih veznjaka u današnjem fudbalu."

Cijeli posao će Barcelonu koštati 60 miliona eura uz određene bonuse.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Naravno da će dobro govorit o jednom igraču koji je među najboljima na svijetu sve su rekli što treba u svom tekstu
2 2
Rajvosa2019
Bravo Pjana , bar ce ovi Ramosovi cigani + latentni homici koji se pale na Ronalda manje pljuvati po Barceloni . Cekam samo prvu tekmu , mislim da ce Barci odlicno doci da im ucvrsti odbranu + da bolje spoji odbranu - napad
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi