U Barceloni 'promijenili ploču' i prevarili Valenciju?

Žele Munira nazad

U Barceloni 'promijenili ploču' i prevarili Valenciju?

Mladi napadač Barcelone Munir El Haddadi će ostatak sezone provesti u Valenciji.

Ovaj 20-godišnjak je na Mestallu stigao u sklopu transfera Paca Alcacera u Barcelonu, a u taboru Šišmiša će ostati do ljeta 2017. godine.

Prema prvobitnom dogovoru dva kluba, Valencia bi na kraju sezone imala pravo da otkupi Munira za 10,2 miliona funti, ali je novi Barcelonin direktor za sportske institucionalne odnose Albert Soler poručio da se to neće desiti.

Soler je najnovijom izjavom razočarao čelnike Valencije i poručio im da mogu zaboraviti na kupovinu Munira.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Cilj Munirovog odlaska na posudbu u Valenciju jeste sticanje iskustva u velikom klubu, gdje bi imao veću minutažu. Nakon toga, želimo da se Munir vrati jer ga ne želimo prodavati", poručio je Soler.

Munir El Haddadi se Barceloninoj akademiji pridružio 2011. godine, a 2014. je upisao debi u prvom timu katalonskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi